Schoolorganisatie

Onze school werkt volgens het zogenaamde leerstofjaarklassensysteem. Dat betekent dat de leerlingen zijn gegroepeerd op grond van hun leeftijd. Tijdens het cursusjaar wordt hen in principe dezelfde leerstof aangeboden.
We houden echter daarbij zoveel mogelijk rekening met de capaciteiten en mogelijkheden van de kinderen, zowel op sociaal-emotioneel als op intellectueel gebied. Dit betekent dat leerlingen soms uit de groep gaan om in een andere groep een bepaald vak te volgen. Soms volgt een leerling een eigen programma binnen de eigen groep.

De school werkt schoolseizoen 2015-2016 met acht groepen. Daarnaast hebben we een plusgroep en zorgklas.

Schooltijden:

groep 1 t/m 8:           maandag t/m vrijdag:             8.30 - 12.00 uur en  13.00 - 15.00 uur

woensdagmorgen                   tot 12.15 uur
                                       woensdagmiddag vrij

groep 1 t/m 4:           vrijdagmiddag vrij

Voor leerlingen met achterstanden is er extra zorg beschikbaar. In de eerste plaats gebeurt dit door de groepsleerkracht zelf. Is dit niet toereikend, dan wordt de IB-er ingeschakeld, wordt er een handelingsplan gemaakt en wordt er RT gegeven. Zijn de problemen hardnekkig, dan wordt externe deskundigheid ingeschakeld. Bij ernstige problemen of handicaps is er soms ondersteuning mogelijk in de vorm van van extra begeleidingstijd en financiŽle middelen.

De school beschikt over een speellokaal voor de jongste leerlingen. Dit lokaal wordt gebruikt voor bewegingsonderwijs van groep 1 en 2. Ook wordt dit lokaal gebruikt voor ouderavonden en kerstvieringen.

Er is een computerlokaal ingericht waar momenteel 36 computers beschikbaar zijn. In elk lokaal staan meerdere computers die ook op het netwerk aangesloten zijn.

Bij het onderwijs in groep 1 en 2 en deels in groep 3 wordt ontwikkelingsgericht onderwijs gegeven. Wat houdt dit in? Bij ontwikkelingsgericht werken staan een aantal kernactiviteiten centraal. De kernactiviteiten sluiten aan bij een bepaald thema, die voor kinderen interessant en betekenisvol zijn. De werkles wordt gecombineerd met het werken in de hoeken en de arbeid naar keuze. We noemen dit spelen en werken. In groep 1 en 2 staat spelen en werken elke morgen en middag op het activiteitenplan. We selecteren en ordenen bij het spelen en werken die activiteiten die voor kinderen waardevol zijn of kunnen worden en verder kiezen we die activiteiten die voor kinderen voldoende ontwikkelingskansen bieden.
Er wordt in deze groepen met weektaken gewerkt.

Ieder schooljaar is er een aantal activiteiten voor kinderen die niet allemaal op school plaatsvinden maar wel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen en hun plezier op school.
Enkele bijzondere activiteiten:

• Kerst- en Paasvieringen
  • Sportevenementen: sportdag, damtoernooien, voetbaltoernooien
  • Verkeersexamen in groep 7
  • EHBO-examen in groep 8
  • EHBO-wedstrijd
  • Schoolreis
  • Excursies
  • Afscheidsavond groep 8
  • Acties voor een goed doel
  • Sinterklaasfeest
  • Juffendag