Zoals dit opschrift al zegt, presteren niet alle leerlingen op hetzelfde niveau. De leerlingen worden meerdere keren per jaar door de groepsleerkracht en de IB-er besproken. Als er zorgen zijn over een kind worden deze zorgen besproken en een actieplan opgesteld voor de komende periode.
De zorgstructuur op onze school is op de volgende manier geregeld.
Blijkt nu dat alle extra ondersteuning toch onvoldoende resultaat geven, dan worden alle gegevens die in de loop van de tijd verzameld zijn doorgestuurd naar de 'toekenningscommissie'. Deze commissie doet een uitspraak over het aanvragen van een arrangement (extra budget of middelen voor ondersteuning op school) of de verwijzing naar het speciaal basisonderwijs. In het belang van het kind zullen ouders en basisschool zich bij de uitspraak en de verwijzing moeten neerleggen. Binnen het samenwerkingsverband Driegang (Alblasserwaard-West) is er een speciale basisonderwijsvoorziening in Bleskensgraaf.
In elke groep zit wel een leerling die een grote ontwikkelingsvoorsprong heeft, meer- of hoogbegaafd is . Deze leerlingen willen we ook onderwijs op maat geven. Naast dat hoogbegaafde leerlingen een grote intelligentie hebben zijn het ook leerlingen die creatief met het geleerde of met informatie om kunnen gaan en hebben ze een grote innerlijk motivatie om steeds meer te weten te komen. Niet elke hoogbegaafde leerling is direct herkenbaar. Veel van deze leerlingen weten zich bijzonder goed aan te passen of gaan onderpresteren. Om alle hoogbegaafde leerlingen goed te onderkennen volgen wij het sidi-r protocol. Voor leerlingen die het nodig hebben werken we in de klassen met het compacten van de lesstof d.m.v. het vooraf afnemen van toetsen, plusboeken van de methode en Levelwerk. Op onze school is ook een plusgroep waar begaafde leerlingen een plek kunnen krijgen. U kunt hier meer over lezen bij het kopje 'Groepen'.