GROEP


Onze laatste topo repetitie is op dinsdag 19 juni.
De kinderen hebben de blaadjes mee naar huis gekregen.
Succes allemaal.Vrijdag 15 juni repetitie geschiedenis hoofdstuk 4.


Op dinsdag 12 juni hebben we een repetitie van aardrijkskunde. Hoofdstuk 7 is dan aan de beurt. De samenvatting is is al mee naar huis gegeven. Succes allemaal.


VRIJDAG 8 juni

REPETITIE BIOLOGIE. HOOFDSTUK 5.
Kinderen hebben een samenvatting mee naar huis gekregen om deze repetitie  te leren.


Repetitie Bjbelse Geschiedenis!

Vrijdag 25 mei.


De kinderen hebben vrij t/m woensdag 23 mei. Ze hebben vandaag ( vrijdag 18 mei) een repetitie van Bijbelse Geschiedenis mee naar huis gekregen.


Vandaag heeft iedereen de topo repetitie van hoofdstuk 7 mee naar huis gekregen. Het duurt nog even omdat we eerst pinkstervakantie hebben, maar op 29 mei krijgen jullie de repetitie van topo.
Succes allemaal.Op dinsdag 24 april hebben wij een repetitie van aardrijkskunde hoofdstuk 6. Een samenvatting is inmiddels uitgedeeld. Succes allemaal.


Woensdag 11 april.
Repetitie biologie hoofdstuk 4.
De kinderen hebben hun samenvatting hiervan mee naar huis gekregen.Op dinsdag 10 april hebben de kinderen een topo repetitie van hoofdstuk 6.
De blaadjes met de datum erop zijn al voor de Paasdagen mee naar huis gegaan.
Succes allemaal.
Vanaf nu tot de zomervakantie zal af en toe meester Gouman bij ons in de klas zijn. Die tijd ben ik dan in groep 8 om de musical te oefenen. 
23 maart.

Donderdag 29 maart repetitie geschiedenis hoofdstuk 3. De kinderen moeten de samenvatting leren.
Deze hebben ze mee naar huis genomen.
Bijna voorjaarsvakantie. Iedereen een heel fijne vakantie. Misschien ga je skiŽn of kun je wel schaatsten. Allemaal heel veel plezier en we horen jullie verhalen na de vakantie graag.
Na de vakantie op dinsdag 6 maart hebben we een repetitie van aardrijkskunde. Jullie hebben de les al mee  naar huis gekregen. Succes met leren.

Afgelopen maandag hebben jullie de oefenbladen voor topo mee naar huis gekregen. Op dinsdag 13 februari krijgen jullie hier een repetitie over. Deze keer vooral rivieren en wateren. Succes.

Repetitie biologie vrijdag 2 februari. Hoofdstuk "In beweging blijven"


Vrijdag 19 januari repetitie Bijbelse Geschiedenis. Vrijdag 12 januari hebben ze de lesjes, die de kinderen moeten leren mee naar huis gekregen.


Op dinsdag 16 januari krijgen wij een aardrijkskunde repetitie van hoofdstuk 4 (Hoe kom je aan warm water?). De kinderen hebben afgelopen dinsdag allemaal hun repetitieblaadjes mee naar huis gekregen. Het eerste blad is de samenvatting. Omdat de samenvatting soms wel erg kort is en steeds meer kinderen het fijn vinden om de hele tekst te krijgen is het hele hoofdstuk gekopieerd en bijgevoegd. Succes met leren.

Iedereen een heel goed en gezond 2018 toegewenst.
De eerste 3 weken zullen er veel toetsen afgenomen worden.
Wilt u erop letten dat uw kind goed uitgerust op school komt.Donderdag 21 december hebben de kinderen een repetitie van geschiedenis van hoofdstuk 2. 
De samenvatting, die ze moeten leren, hebben ze vrijdag 15 december mee naar huis
gekregen.


Op dinsdag 19 december hebben we een Topo repetitie. De blaadjes zijn dinsdag 12 december mee naar huis gegaan.
Doe je best. 


 Mededeling!
 

Alle kinderen hebben inmiddels een onderwerp opgegeven voor hun werkstuk/spreekbeurt. Dus nu kunnen ze aan het werk.

Het  werkstuk moet in de eerste week na de kerstvakantie worden ingeleverd ( uiterlijk 12 januari), dus het duurt nog wel even, maar omdat het voor hen de eerste keer is dat ze dit moeten doen, is het raadzaam hier niet te lang mee te wachten.
De kinderen hebben allemaal een boekje meegekregen, waarin stap voor stap staat hoe ze een werkstuk kunnen maken.
                                         

Mocht dit boekje kwijt zijn of kapot dan kun u het via deze site ook
downloaden en printen.

U ziet als u groep 6 aanklikt aan de zijkant onder woordpakketten ook werkstuk/spreekbeurt verschijnen. Als u daarop klikt, krijgt u een link te zien deze moet u aanklikken en dan kunt u het boekje downloaden.
Verder is het de bedoeling dat de kinderen over hetzelfde onderwerp als het werkstuk ook hun spreekbeurt houden. De spreekbeurten worden pas gehouden als de werkstukken nagekeken zijn. Woensdag 6 december repetitie Biologie. Hoofdstuk 2
"Planten  en dieren". Samenvatting hebben de kinderen mee naar huis gekregen.


Dinsdag 28 november repetitie van Aardrijkskunde. Hoofdstuk 3. SUCCES!!!!!

Vrijdag 24 november repetitie van Bijbelse geschiedenis.
De kinderen hebben de te leren repetitie afgelopen vrijdag mee naar huis gekregen.

Op dinsdag 14 november hebben we weer een topo repetitie.
Hoofdstuk 3 is aan de beurt.
Doe je best!

 
27 oktober.
                                  

I


Vrijdag 3 november hebben de kinderen een repetitie van hoofdstuk 1 van geschiedenis. Ze hebben de samenvatting mee naar huis gekregen.
Als deze kwijt is dan kunt u klikken op het woord toets  en kunt u hem downloaden.Op dinsdag 31 oktober is er een aardrijkskunde repetitie van hoofdstuk 2. 
Doe je best allemaal.

Denken jullie er aan om de tafels tot en met 10 veel te oefenen en om bloon te oefenen.
6 oktober.

Afgelopen donderdag hebben de kinderen een blad van bijbelse geschiedenis meegekregen naar huis met wat vragen en antwoorden. Het is de bedoeling dat ze dat leren, want donderdag 12 oktober a.s. hebben ze een repetitie! Klik hier om het repetitieblad te zien.

4 oktober.

Vorige week was DE WEEK VAN DE PAUZEHAP. We hebben veel gehoord over wat een gezond pauzehapje is en wat je daar allemaal voor kunt gebruiken uit de schijf van vijf.
Afgelopen vrijdag mochten we allemaal onze eigen originele pauzehap mee naar school brengen.
En wat waren er leuke hapjes bij. Als u op het woordje 
hapje klikt kunt u de foto's zien van die "kunstwerkjes"met de naam van de "kunstenaarĒ
Hier al een paar voorbeelden!

 
     
 

huiswerk:
11 oktober hebben we een topo repetitie over alle hoofdsteden van de provincies en een paar andere grote steden. Succes.29 september

luciŽnne is verhuisd en zit inmiddels in Zwijndrecht op school. We hebben vorige week woensdag afscheid van haar genomen. Marvin was vrijdagmiddag voor het laatst bij ons op school en ook van hem hebben we afscheid genomen. Hij gaat m.i.v. maandag 2 oktober naar school in Bleskensgraaf. We wensen hen beiden veel succes en een fijne tijd op hun nieuwe school.6 september.

Huiswerk:
En dan wordt het nu tijd voor onze eerste repetitie die we thuis kunnen leren.

Op dinsdag 12 september krijgen jullie een topo repetitie.
Jullie hebben 2 blaadjes mee naar huis gekregen over de provincies van Nederland. Als je die goed leert dan kunnen jullie vast een mooi cijfer halen.
Succes!!!

Deze weken praten we in de klas veel over 'aardig zijn' en 'complimentjes geven'. Dat doen we natuurlijk niet alleen deze weken maar dat proberen we het hele schooljaar vol te houden. Want het is SUPER om een compliment te krijgen en.... het is ook heel leuk om een compliment weg te geven. De vakantie is weer voorbij. 
Sommige kinderen vinden het misschien heel leuk om weer naar school te gaan, andere kinderen hadden liever nog wat langer vakantie gehad.
We gaan met elkaar proberen er een heel gezellig en fijn jaar van te maken.
Tot ziens op maandagmorgen 21 augustus.

Groet van juf van Tuijl en juf Kortleve