Welkom in groep 5!

12 november 2018

De eerste maanden zitten er alweer op en alle nieuwe dingen voelen nu als normaal. Twee weken terug hebben jullie een boekje meegekregen om de spreekbeurt te beginnen. De datums en onderwerpen zijn ingevuld op de lijst en na de kerstvakantie gaan de eerste kinderen hun spreekbeurt houden. Veel van jullie zijn er al enthousiast aan begonnen, ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Bij de laatste rekentoets bleek dat bij meer dan de helft van de kinderen de tafels nog niet snel genoeg en door elkaar kunnen. We gaan hier de komende tijd extra veel mee oefenen. Op internet zijn ook veel spelletjes te vinden om de tafels te oefenen, bijvoorbeeld onlineklas.nl dan kan je er thuis ook beter in worden. We hebben nu alle tafels, behalve die van 9, geleerd. Veel succes ermee!

25 augustus 2018

Ha jongens en meiden uit groep 5,

Vanaf dit schooljaar horen jullie bij de bovenbouw! Daar horen een hoop nieuwe dingen bij: biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, spreekbeurten, álle tafels tot 10, de vrijdagmiddag naar school en nog veel meer... De eerste weken gaan we veel spelletjes doen om elkaar beter te leren kennen en een fijne groep te vormen. Als we vanaf het begin een veilige, fijne groep zijn hebben we daar het hele jaar plezier van :) Alle spullen liggen klaar, we hebben geoefend op het nieuwe digibord en hebben er veel zin in! Tot maandag / dinsdag!

Juf Alderliesten en juf Verdoren

ps. elke dinsdag-  en donderdagmiddag hebben we gym.