7 maart

Oei, ik heb al weer een poos niks op de site geschreven. In de tussentijd is er weer een hele hoop gebeurd. Sinterklaas is in de klas geweest, we hebben kerstfeest gevierd,  Noortje zit vanaf de kerstvakantie bij ons in de klas, de stage juffen zijn weer twee weken bij ons in de klas geweest. En we hebben meegedaan aan de tuinvogeltelling. Eerst kregen de kinderen les over de vogels die het vaakst in tuinen worden gezien. Daarna hebben we de ramen in de klas afgedekt met kranten en hebben we er kijkgaten in gemaakt zodat de vogels ons niet konden zien. En toen het moment daar was, hebben we met verrekijkers en registratiebladen geteld. De vogel die we het meest hebben geteld was de zwarte kraai, wel 15!

17 november

De afgelopen twee weken hebben we stagiaires in de klas gehad, juf van der Poel en juf van Groningen. Zij zitten in het eerste jaar van de PABO en mochten hun allereerste lessen aan ons geven. Ze hebben veel voorgelezen en verhalen verteld, het was erg gezellig met ze! Vandaag is er een echte brandweervrouw bij ons in de klas geweest om ons van alles te leren over wat de brandweer doet en wat wij moeten doen als er brand is. We hebben twee regels geleerd: 'Eerst water, de rest komt later' en als onze kleren in brand staan 'niet hollen, maar rollen.' Joost en Noor moesten in de rook (blinddoek voor hun ogen) uit de klas zien te komen, dat was nog best moeilijk. Aan het einde kregen we allemaal nog een zaklampje aan een sleutelhanger en vroegen sommige kinderen zelfs nog de handtekening van de brandweervrouw :)

3 oktober

Deze week zijn de kinderboekenweken begonnen! Het thema deze 2 weken is 'Bibbers in je buik.' In onze klas staat het boek 'Dieven in de buurt' centraal. We lezen deze weken extra veel (voor) en maken ook opdrachten bij het boek dat deze weken centraal staat. Vanmorgen waren er twee vrouwen op school die met ons de luister-cd van het boek 'Ik ben niet bang' hebben 'opgenomen.' De schrijfster las het verhaal voor, er werd muziek gemaakt en de kinderen mochten ook allerlei geluiden maken om het verhaal spannender te laten klinken. Het was erg leuk! Het kon niet op vandaag, want vanmiddag hadden we weer wat leuks. We zijn naar de Natuur en Vogelwacht geweest waar we meer hebben geleerd over de herfst en speciaal over paddenstoelen. We hebben er ook veel gevonden in het bos. Het weer werkte mee en maakte de herfstervaring helemaal compleet. Helemaal verregend gingen we weer terug naar school. ;) In het fotoalbum  kunt u de paddenstoelen die we hebben gezien, bewonderen.

6 september

De eerste 6 weken van het schooljaar worden 'de gouden weken' genoemd wat betreft sociale vorming. In deze weken spelen we in de klas veel spelletjes om elkaar beter te leren kennen en om goed te leren samenwerken. Gisteren moesten de kinderen eerst op een rij van 'veel broertjes en zusjes' naar 'weinig broertjes en zusjes' gaan staan, ze hebben dit helemaal zelf geregeld! Een paar kinderen namen daarbij de leiding. Daarna moest je met het kind waar je naast stond een dierentuin tekenen op één groot vel papier. Ze kregen rubberen dieren voor in de hokken. Sommige kinderen werkten voor het eerst met elkaar samen en kwamen er achter dat dit erg goed ging. Anderen vonden het lastig dat er overlegd moest worden over de dierentuin, maar uiteindelijk is het bij iedereen gelukt!

23 augustus

Hallo jongens en meisjes,

De school is weer begonnen! We hebben de eerste dagen al gehad en beginnen alweer te wennen. We zullen op deze website steeds schrijven welke psalm jullie moeten leren en andere bijzonderheden. Elke maandag- en dinsdagmiddag hebben jullie gym, dus neem dan je gymkleren mee!