Welkom in groep 1/2!

De eerste weken zijn weer voorbij gevlogen. We leren elkaar al aardig kennen. We zijn druk bezig geweest rondom het thema ‘kleur’. We hebben gebruik gemaakt van de boeken van Elmer de olifant, waarin niet alleen kleur, maar ook vriendschappen een belangrijke rol spelen. We ronden deze week het thema af en hebben van 1 t/m 5 oktober een zogenaamde rustweek. We pakken dan de ontwikkelingsmaterialen uit de kasten wat vaker.

Donderdagmiddag 4 oktober hopen we naar de kinderboerderij in Sliedrecht te
gaan i.v.m dierendag.
We hopen dat er genoeg ouders zijn die ons willen brengen en halen.
We vertrekken om 13.00 u en om 15.00 u hopen we weer op school te zijn.
De kinderen kunnen daar niet alleen de dieren bewonderen, maar ze kunnen daar ook heerlijk spelen. Geef ze vooral oude, makkelijke en niet te mooie kleren aan.

We doen mee met de christelijke kinderboekenmaand.
Vanaf 8 oktober werken we over het boek ‘VOOR MIJN ALLERBESTE VRIEND’.
Het gaat over vrienden zijn DOOR DIK EN DUN! Dit is het thema.
Bij dit boek worden allerlei taal/reken/knutsel en schrijfopdrachten gedaan.
Er worden bij dit thema passende bijbelverhalen aangereikt.
Misschien vindt u het waardevol om het boek zelf aan te schaffen.
‘Voor mijn allerbeste vriend’
Willemijn de Weerd
Uitgeverij Columbus €5,99

Na deze weken kunnen de kinderen even heerlijk uitrusten.  Maandag 22 t/m 26 oktober is het  herfstvakantie!

juf Roodnat en juf Bruinsma

November.

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema 'huis'.
We ontdekken dat er heel veel verschillende  soorten woningen zijn.
We hebben een wandeling door het dorp gemaakt en hebben vrijstaande woningen, rijtjes huizen, bejaarden woningen, hoekwoningen, twee onder een kappers, oude gevels en boerderijen gezien.
We zagen ook voortuinen, achtertuinen en zijtuinen, zonnepanelen, huisnummers, schoorstenen, dakpannen en verschillende soorten gevels.
Af en toe kwamen we langs een huis waar iemand van onze groep woont.
Dat vonden de kinderen heel leuk! We konden jammer genoeg niet langs ieders huis.
We gaan 13 november nog een bezoekje brengen bij een woning die grondig verbouwd wordt.

De tweede helft van November komt in het teken van Sinterklaas te staan.
Daarna mogen we gaan toeleven naar het Kerstfeest.

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding kerst kerk bijbel