Vervoer kleuters

Met de kleuters gaan we regelmatig op excursie met auto's. De kinderen mogen dan vervoerd worden zonder autozitje, zie onderstaande regeling. Een gordel is wel verplicht. Wilt u toch dat uw kind in een zitje vervoerd wordt dan kunt u een eigen zitje meegeven. Deze zal dan gebruikt worden.

Uitzonderingen bij vervoer in andere auto's

Het kan gebeuren dat je kind in een auto van anderen meerijdt. Bijvoorbeeld bij de kinderopvang, school, de BSO of bij een uitstapje van de sportclub. Vanaf dat je kind drie jaar is, en het uitstapje niet wekelijks of maandelijks is, dan mogen anderen je kind zonder autostoel vervoeren.

In dit geval geldt verder ook:

• Kinderen vanaf 3 jaar mogen alleen achterin en met de autogordel om worden vervoerd.
  • Vervoer mag allen plaatsvinden over een beperkte afstand, dus geen vakantiereis.
  • Er moet echt sprake zijn van het incidenteel vervoeren van kinderen van iemand anders. Naar een uitwedstrijd van het sportteam kan dus soms voorkomen. Maar wekelijks naar de zwemles of kinderopvang is niet incidenteel. In dit geval moeten alle kinderen in een autostoel zitten. Ook voor de kinderopvang geldt, dat wanneer zij bijvoorbeeld elke week een stukje rijdt met de kinderen van de buitenschoolse locatie naar school, er geen sprake is van een uitzondering. Bij zowel auto of busvervoer t/m 8 personen, moet de bestuurder dus zorgen voor voldoende, passende autostoelen voor de kinderen. Voor taxi's (te herkennen aan het blauwe nummerbord) gelden weer andere regels.
  • Zijn er autostoeltjes in de auto aanwezig? Dan moeten deze gebruikt worden.